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(c) Details in the letter. You should 
provide details that will help us iden-
tify and find the records you are re-
questing. If there is insufficient infor-
mation, we will ask you for more. In-
clude your telephone number(s) to help 
us reach you if we have questions. If 
you are not sure how to write your re-
quest or what details to include, com-
municate with a Freedom of Informa-
tion Officer. 

§ 5.22 Requests not handled under the 
FOIA. 

(a) We will not handle your request 
under the FOIA and this regulation to 
the extent it asks for records that are 
currently available, either from HHS 
or from another part of the Federal 
Government, under a statute that pro-
vides for charging fees for those 
records. For example, we will not han-
dle your request under the FOIA and 
this regulation to the extent it asks for 
detailed earnings statements under the 
Social Security program, or records 
currently available from the Govern-
ment Printing Office of the National 
Technical Information Service. 

(b) We will not handle your request 
under the FOIA and this regulation to 
the extent it asks for records that are 
distributed by an HHS program office 
as part of its regular program activity, 
for example, health education bro-
chures distributed by the Public Health 
Service or public information leaflets 
distributed by the Social Security Ad-
ministration. 

§ 5.23 Referral of requests outside the 
Department. 

If you request records that were cre-
ated by, or provided to us by, another 
Federal agency, and if that agency as-
serts control over the records, we may 
refer the records and your request to 
that agency. We may likewise refer re-
quests for classified records to the 
agency that classified them. In these 
cases, the other agency will process 
and respond to your request, to the ex-
tent it concerns those records, under 
that agency’s regulation, and you need 
not make a separate request to that 
agency. We will notify you when we 
refer your request to another agency. 

§ 5.24 Responding to your request. 

(a) Retrieving records. The Depart-
ment is required to furnish copies of 
records only when they are in our pos-
session or we can retrieve them from 
storage. If we have stored the records 
you want in the National Archives or 
another storage center, we will retrieve 
and review them for possible disclo-
sure. However, the Federal Govern-
ment destroys many old records, so 
sometimes it is impossible to fill re-
quests. Various laws, regulations, and 
manuals give the time periods for 
keeping records before they may be de-
stroyed. For example, there is informa-
tion about retention of records in the 
Records Disposal Act of 1944, 44 U.S.C. 
3301 through 3314; the Federal Property 
Management Regulations, 41 CFR 101– 
11.4; the General Records Schedules of 
the National Archives and Records Ad-
ministration; and in the HHS Hand-
book: Files Maintenance and Records 
Disposition. 

(b) Furnishing records. The require-
ment is that we furnish copies only of 
records that we have or can retrieve. 
We are not compelled to create new 
records. For example, we are not re-
quired to write a new program so that 
a computer will print information in 
the format you prefer. However, if the 
requested information is maintained in 
computerized form, but we can, with 
minimal computer instructions, 
produce the information on paper, we 
will do this if it is the only way to re-
spond to a request. Nor are we required 
to perform research for you. On the 
other hand, we may decide to conserve 
government resources and at the same 
time supply the records you need by 
consolidating information from various 
records rather than copying them all. 
Moreover, we are required to furnish 
only one copy of a record and usually 
impose that limit. If information exists 
in different forms, we will provide the 
record in the form that best conserves 
government resources. For example, if 
it requires less time and expense to 
provide a computer record as a paper 
printout rather than in an electronic 
medium, we will provide the printout. 
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