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19 CFR Ch. I (4–1–10 Edition) § 4.80b 

111 See § 4.84. 
112-114 [Reserved] 

§ 4.80b Coastwise transportation of 
merchandise. 

(a) Effect of manufacturing or proc-
essing at intermediate port or place. A 

coastwise transportation of merchan-

dise takes place, within the meaning of 

the coastwise laws, when merchandise 

laden at a point embraced within the 

coastwise laws (‘‘coastwise point’’) is 

unladen at another coastwise point, re-

gardless of the origin or ultimate des-

tination of the merchandise. However, 

merchandise is not transported coast-

wise if at an intermediate port or place 

other than a coastwise point (that is at 

a foreign port or place, or at a port or 

place in a territory or possession of the 

United States not subject to the coast-

wise laws), it is manufactured or proc-

essed into a new and different product, 

and the new and different product 

thereafter is transported to a coastwise 

point. 

(b) Request for ruling. Interested par-

ties may request an advisory ruling 

from Headquarters, U.S. Customs and 

Border Protection, Attention: Cargo 

Security, Carriers & Immigration 

Branch, Office of International Trade, 

as to whether a specific action taken or 

to be taken with respect to merchan-

dise at the intermediate port or place 

will result in its becoming a new and 

different product for purposes of this 

section. The request shall be filed in 

accordance with the provisions of part 

177 of this chapter. 

[T.D. 79–193, 44 FR 42178, July 19, 1979, as 

amended by T.D. 91–77, 56 FR 46114, Sept. 10, 

1991; 56 FR 47268, Sept. 18, 1991; T.D. 99–27, 64 

FR 13675, Mar. 22, 1999] 

§ 4.81 Reports of arrivals and depar-
tures in coastwise trade. 

(a) No vessel which is documented 

with a coastwise license or registry en-

dorsement or is owned by a citizen and 

exempt from documentation, and 

which is in ballast or laden only with 

domestic products or passengers being 

carried only between points in the 

United States shall be required to re-

port arrival or to enter when coming 

into one port of the United States from 

any other such port, except as provided 

for in sections 4.83 and 4.84, nor to ob-

tain a clearance, permit to proceed, or 

permission to depart when going from 

one port in the United States to any 

other such port except when trans-

porting merchandise to a port in 

noncontinguous territory. 111 

(b) When the facts are as above stat-

ed except that the vessel is carrying 

bonded merchandise, the master shall 

report its arrival as provided for in 

§ 4.2. 

(c) [Reserved] 

(d) The traveling Crew’s Effects Dec-

laration, Customs Form 1304, or Cus-

toms and Immigration Form I–418 with 

attached Customs Form 5129, referred 

to in § 4.85 (b), (c), and (e) shall be de-

posited with the port director upon ar-

rival at each port in the United States 

and finally surrendered to the appro-

priate Customs officer or director of 

the port where the vessel first departs 

directly for a foreign port. 

(e) Before any foreign vessel departs 

in ballast, or solely with articles to be 

transported in accordance with § 4.93, 

from any port in the United States for 

any other such port, the master must 

apply to the port director for a permit 

to proceed by filing a Vessel Entrance 

or Clearance Statement, Customs 

Form 1300, in duplicate. If a vessel is 

proceeding in ballast and therefore the 

Cargo Declaration (Customs Form 1302) 

is omitted, the words ‘‘No merchandise 

on board’’ shall be inserted in item 16 

of the Vessel Entrance or Clearance 

Statement. However, articles to be 

transported in accordance with § 4.93 

must be manifested on the Cargo Dec-

laration, as required by § 4.93(c). Three 

copies of the Cargo Declaration must 

be filed with the port director. When 

the port director grants the permit by 

making an appropriate endorsement on 

the Vessel Entrance or Clearance 

Statement (see § 4.85(b)), the duplicate 

copy, together with two copies of the 

Cargo Declaration covering articles to 

be transported in accordance with 

§ 4.93, must be returned to the master. 

The traveling Crew’s Effects Declara-

tion, Customs Form 1304, and all un-

used crewmembers’ declarations on 

Customs Form 5129 will be placed in a 

sealed envelope addressed to the appro-

priate Customs officer at the next in-

tended domestic port and returned to 

the master for delivery. The master 
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