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end of the model year. The total fees 
paid for a certificate may not exceed 
the applicable full fee specified in 
§ 1027.105. We may void the applicable 
certificate if you fail to make a com-
plete payment within the specified pe-
riod. We may also refuse to grant re-
duced fee requests submitted under 
paragraph (b)(5) of this section. 

(3) If the initial fee payment exceeds 
the final reduced fee, you may request 
a refund using the procedures of 
§ 1027.125. 

(e) Records retention. You are subject 
to the applicable requirements to 
maintain records under this chapter. If 
you fail to maintain required records 
or provide them to us, we may void the 
certificate associated with such 
records. You must also record the basis 
you used to calculate the projected 
sales and fair retail market value and 
the actual sales and retail price for the 
vehicles and engines covered by each 
certificate issued under this section. 
You must keep this information for at 
least three years after we issue the cer-
tificate and provide it to us within 30 
days of our request. 

§ 1027.125 Can I get a refund? 

(a) We will refund the total fee im-
posed under this part if you ask for a 
refund after failing to get a certificate 
for any reason. 

(b) If your actual sales or the actual 
retail prices in a given year are less 
than you projected for calculating a re-
duced fee under § 1027.120, we will re-
fund the appropriate portion of the fee. 
We will also refund a portion of the ini-
tial payment if it exceeds the final fee 
for the engines, vehicles, or equipment 
covered by the certificate application. 

(1) You are eligible for a partial re-
fund related only to a certificate used 
for the sale of engines, vehicles, or 
equipment under that certificate in the 
United States. 

(2) Include all the following in your 
request for a partial refund of reduced 
fee payments: 

(i) State that you sold engines, vehi-
cles, or equipment under the applicable 
certificate in the United States. 

(ii) Identify the number of engines, 
vehicles, or equipment you produced or 
imported under the certificate, and 

whether the engines, vehicles, or equip-
ment have been sold. 

(iii) Identify the reduced fee that you 
paid under the applicable certificate. 

(iv) Identify the actual retail sales 
price for the engines, vehicles, or 
equipment produced or imported under 
the certificate. 

(v) Calculate the final value of the 
reduced fee using actual production 
figures and retail prices. 

(vi) Calculate the refund amount. 
(c) We will approve your request to 

correct errors in the amount of the fee. 
(d) All refunds must be applied for 

within six months after the end of the 
model year. 

(e) Send refund and correction re-
quests to the Fee Program Specialist, 
U.S. Environmental Protection Agen-
cy, Vehicle Programs and Compliance 
Division, 2000 Traverwood Dr., Ann 
Arbor, MI 48105, online at www.Pay.gov, 
or as specified in guidance by the Ad-
ministrator. 

(f) You may request to have refund 
amounts applied to the amount due on 
another application for certification. 

§ 1027.130 How do I make a fee pay-
ment? 

(a) Pay fees to the order of the Envi-
ronmental Protection Agency in U.S. 
dollars using any of the following 
methods: money order, bank draft, cer-
tified check, corporate check, elec-
tronic funds transfer, any method 
available for payment online at 
www.Pay.gov., or as specified in EPA 
guidance. 

(b) Send a completed fee filing form 
to the address designated on the form 
for each fee payment or electronically 
at www.Pay.gov., or as provided in 
EPA guidance. These forms are avail-
able on the Internet at http:// 
www.epa.gov/otaq/guidance.htm. 

(c) You must pay the fee amount due 
before we will start to process an appli-
cation for certification. 

(d) If we deny a reduced fee, you must 
pay the proper fee within 30 days after 
we notify you of our decision. 

§ 1027.135 What provisions apply to a 
deficient filing? 

(a) Any filing under this part is defi-
cient if it is not accompanied by a 
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