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§363.100 What are the rules for pur-
chasing and delivering gift savings
bonds to minors?

(a) A TreasuryDirect® account owner
can purchase a savings bond as a gift
with a minor as the recipient.

(b) An account owner can deliver a
bond purchased as a gift to a minor.
The account owner must deliver the se-
curity to the minor’s linked account.
Once delivered, the bond will be under
the control of the custodian of the mi-
nor’s account. (See §363.27.)

[70 FR 57444, Sept. 30, 2005]

§363.101 Can an account owner trans-
fer a book-entry savings bond to a
minor?

An account owner can transfer a
book-entry savings bond held in
TreasuryDirect® to a minor as a gift or
pursuant to one of the specified excep-
tions in §363.55(a).

[70 FR 57444, Sept. 30, 2005]
§§363.102-363.124 [Reserved]
PAYMENT

§363.125 How is payment made on a
book-entry savings bond?

We will make payment by the ACH
method to the designated account at a
United States depository financial in-
stitution.

§363.126 Under what circumstances
will payment be made?

We will make payment:

(a) Upon your request for redemption
prior to maturity;

(b) When the bond reaches final ma-
turity; and

(c) If a person who becomes entitled
to the bond is unable, unwilling or in-
eligible to open a TreasuryDirect® ac-
count.

§§363.127-363.129 [Reserved]

Subpart D—Zero-Percent
Certificate of Indebtedness

SOURCE: 69 FR 50309, Aug. 16, 2004, unless
otherwise noted.

§363.133

GENERAL

§363.130 What does this subpart
cover?

This subpart is the offering of the
zero-percent certificate of indebtedness
by the Secretary of the Treasury (Sec-
retary), and will continue until sus-
pended or terminated by the Secretary.
This subpart is also the governing reg-
ulations for the zero-percent certifi-
cate of indebtedness.

§363.131 What is a TreasuryDirect®
zero-percent certificate of indebted-
ness?

A TreasuryDirect® zero-percent cer-
tificate of indebtedness is a non-inter-
est-bearing security that is issued
daily, with a one-day maturity, which
automatically rolls over at maturity
until you request redemption. A zero-
percent certificate of indebtedness has
a minimum purchase amount of one
cent. The only purpose of a zero-per-
cent certificate of indebtedness is to
accumulate funds for the purchase of
another eligible security in the
TreasuryDirect system. A zero-percent
certificate of indebtedness within a mi-
nor’s account is the property of the
minor alone. The payroll zero-percent
certificate of indebtedness is a re-
stricted form of the zero-percent cer-
tificate of indebtedness that is held
separately from the zero-percent cer-
tificate of indebtedness and used only
for purchases made through the payroll
savings plan.

[69 FR 50309, Aug. 16, 2004, as amended at 75
FR 70816, Nov. 19, 2010]

§363.132 Can the sale of the zero-per-
cent certificate of indebtedness be
suspended?

The Secretary may suspend and re-
scind the suspension of sales of the
zero-percent certificate of indebtedness
by announcement at any time.

§363.133 What happens to my zero-
percent certificate of indebtedness
if the offering is terminated by the
Secretary?

Upon the termination of this offering
by the Secretary, the zero-percent cer-
tificate of indebtedness ceases to roll
over; the proceeds will be paid by the
ACH method to the bank account at a
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§363.134

financial institution that you des-
ignated in your TreasuryDirect® ac-
count as your primary bank account.

§363.134 What regulations cover a
zero-percent certificate of indebted-
ness?

The regulations in part 363 apply to a
zero-percent certificate of indebted-
ness. We expressly disclaim representa-
tions or warranties regarding a zero-
percent certificate of indebtedness that
in any way conflict with these regula-
tions and other applicable law.

§363.135 In what form is a zero-per-
cent certificate of indebtedness
issued?

A zero-percent certificate of indebt-
edness is issued in electronic form only
in the TreasuryDirect ® system.

§363.136 Do zero-percent certificates
of indebtedness pay interest?

Zero-percent certificates of indebted-
ness do not pay any interest. However,
the Secretary may prescribe a rate of
interest, or change the interest rate,
for zero-percent certificates of indebt-
edness by announcement at any time.
The new rate would apply to zero-per-
cent certificates of indebtedness issued
thereafter, as provided in the an-
nouncement. The Secretary’s deter-
mination of the rate will be final.

§363.137 What do I need to know
about the registration of a zero-per-
cent certificate of indebtedness?

A zero-percent certificate of indebt-
edness is automatically registered in
the name of the TreasuryDirect® ac-
count owner.

[74 FR 19420, Apr. 29, 2009]

§363.138 Is Treasury liable for the
purchase of a zero-percent certifi-
cate of indebtedness that is made in
error?

We are not liable for any deposits of
funds for the purchase of a zero-percent
certificate of indebtedness that are
made in error by your financial institu-
tion or employer.

[69 FR 50309, Aug. 16, 2004. Redesignated at 75
FR 70816, Nov. 19, 2010]

31 CFR Ch. Il (7-1-12 Edition)

§363.139 May I transfer or deliver my
zero-percent certificate of indebted-
ness?

A zero-percent certificate of indebt-
edness is nontransferable. You may not
deliver a zero-percent certificate of in-
debtedness to another TreasuryDirect®
account as a gift.

[69 FR 50309, Aug. 16, 2004. Redesignated at 75
FR 70816, Nov. 19, 2010]

§363.140 May a zero-percent certifi-
cate of indebtedness be pledged or
used as collateral?

A zero-percent certificate of indebt-
edness may not be pledged or used as
collateral for the performance of an ob-
ligation.

[69 FR 50309, Aug. 16, 2004. Redesignated at 70
FR 57437, Sept. 30, 2005, and further redesig-
nated at 75 FR 70816, Nov. 19, 2010]

ZERO-PERCENT CERTIFICATE OF
INDEBTEDNESS

§363.141 How do I purchase a zero-
percent certificate of indebtedness?

(a) Primary and linked accounts. You
may purchase a zero-percent certifi-
cate of indebtedness through one or
more of the following four methods:

(1) Payroll deduction, in which your
employer sends funds through the ACH
method to your TreasuryDirect® ac-
count;

(2) Deposit by your financial institu-
tion, in which your financial institu-
tion sends funds by the ACH method to
your TreasuryDirect® account on a re-
curring or one-time basis;

(3) Through the Buy Direct function
of your TreasuryDirect® account, in
which you direct us to debit funds from
your financial institution account to
purchase a zero-percent certificate of
indebtedness. This method is limited to
an amount no greater than $1000 per
transaction. When you use the Buy Di-
rect function to debit funds to pur-
chase all or a portion of a zero-percent
certificate of indebtedness, you will
not be permitted to schedule a redemp-
tion to your financial institution from
the zero-percent certificate of indebt-
edness within five business days after
the settlement date of the debit entry;
and
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