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(4) Exempted by the Captain of the 
Port (COTP). 

(c) If you think your towing vessel 
should be exempt from these require-
ments for a specified route, you should 
submit a written request to the appro-
priate COTP. The COTP will provide 
you with a written response granting 
or denying your request. The COTP 
will consider the extent to which un-
safe conditions would result if your 
vessel lost propulsion because of a fire 
in the engine room. 

(d) You must test and maintain all of 
the equipment required by this part in 
accordance with the attached name-
plate or manufacturer’s approved de-
sign manual. 

(e) The regulations in this part have 
preemptive effect over State or local 
regulations in the same field. 

[USCG–2000–6931, 69 FR 34069, June 18, 2004, as 
amended by USCG–2006–24797, 77 FR 33871, 
June 7, 2012] 

§ 27.101 Definitions. 
As used in this part— 
Accommodation includes any: 
(1) Messroom. 
(2) Lounge. 
(3) Sitting area. 
(4) Recreation room. 
(5) Quarters. 
(6) Toilet space. 
(7) Shower room. 
(8) Galley. 
(9) Berthing facility. 
(10) Clothing-changing room. 
Engine room means the enclosed area 

where any main-propulsion engine is 
located. It comprises all deck levels 
within that area. 

Fixed fire-extinguishing system means: 
(1) A carbon dioxide system that sat-

isfies 46 CFR 76.15 and the system la-
beling requirements in 46 CFR 78.47–9 
and 78.47–11 and that is approved by the 
Commandant; 

(2) A manually-operated clean-agent 
system that satisfies the National Fire 
Protection Association (NFPA) Stand-
ard 2001 (incorporated by reference in 
§ 27.102) and is approved by the Com-
mandant; or 

(3) A manually-operated water-mist 
system that satisfies NFPA 750 (incor-
porated by reference; see § 27.102) and 
that is approved by the Commandant; 
or 

(4) A clean agent system that satis-
fies 46 CFR 95.16 and the labeling re-
quirements of 46 CFR 97.37–9 and 97.37– 
11 and that is approved by the Com-
mandant. 

Fleeting-area means a separate loca-
tion where individual barges are 
moored or assembled to make a tow. 
The barges are not in transport, but 
are temporarily marshaled, waiting for 
pickup by different vessels that will 
transport them to various destinations. 
A fleeting-area is a limited geographic 
area. 

Harbor-assist means docking and 
undocking ships. 

Limited geographic area means a local 
area of operation, usually within a sin-
gle harbor or port. The local Captain of 
the Port (COTP) determines the defini-
tion of local geographic area for each 
zone. 

Operating station means the principal 
steering station on the vessel, from 
which the vessel is normally navigated. 

Towing vessel means a commercial 
vessel engaged in, or intending to en-
gage in, pulling, pushing, or hauling 
alongside, or any combination of pull-
ing, pushing, or hauling alongside. 

Towing vessel in inland service means a 
towing vessel that is not in ocean or 
coastal service. 

Towing vessel in ocean or coastal serv-
ice means a towing vessel that operates 
beyond the baseline of the U.S. terri-
torial sea. 

We means the United States Coast 
Guard. 

Work space means any area on the 
vessel where the crew could be present 
while on duty and performing their as-
signed tasks. 

You means the owner of a towing ves-
sel, unless otherwise specified. 

[USCG–2000–6931, 69 FR 34069, June 18, 2004, as 
amended by USCG–2006–24797, 77 FR 33872, 
June 7, 2012] 

§ 27.102 Incorporation by reference. 
(a) Certain material is incorporated 

by reference into this part with the ap-
proval of the Director of the Federal 
Register—in accordance with 5 U.S.C. 
552(a) and 1 CFR part 51. To enforce 
any edition other than that specified in 
paragraph (b) of this section, the Coast 
Guard must publish notice of the 
change in the FEDERAL REGISTER and 
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make the material available for inspec-
tion. All approved material is available 
at the U.S. Coast Guard, Office of De-
sign and Engineering Standards (CG– 
ENG), 2100 2nd Sreet SW., Stop 7126, 
Washington, DC 20593–7126, or from the 
sources indicated in paragraph (b) of 
this section, or at the National Ar-
chives and Records Administration 
(NARA). For information on the avail-
ability of this material at NARA, call 
202–741–6030, or go to: http:// 
www.archives.gov/federallregister/ 
codeloflfederallregulations/ 
ibrllocations.html. 

(b) The material approved for incor-
poration by reference in this part and 
the sections affected are: 
American Boat and Yacht Council 

(ABYC), 613 Third Street, Suite 10, 
Annapolis, MD 21403 

H–25–1986—Portable Fuel Sys-
tems for Flammable Liq-
uids ..................................... 27.211 

H–33–1989—Diesel Fuel Sys-
tems ................................... 27.211 

National Fire Protection Association 
(NFPA), 1 Batterymarch Park, 
Quincy, MA 02269–9101 

NFPA 302–1998—Fire Protec-
tion Standard for Pleasure, 
and Commercial Motorcraft 27.211 

NFPA 750—Standard on 
Water Mist Fire Protection 
Systems, 2003 edition .......... 27.101 

NFPA 2001—Standard on 
Clean Agent Fire Extin-
guishing Systems, 2000 edi-
tion ..................................... 27.101 

Society of Automotive Engineers 
(SAE), 400 Commonwealth Drive, 
Warrendale, PA 15096–0001 

SAE J1475–1984—Hydraulic 
Hose Fitting for Marine Ap-
plications ........................... 27.211 

SAE J1942–1989—Hose and 
Hose Assemblies for Marine 
Applications ....................... 27.211 

[USCG-2000–6931, 69 FR 34069, June 18, 2004, as 
amended by USCG–2009–0702, 74 FR 49226, 
Sept. 25, 2009; USCG–2010–0759, 75 FR 60002, 
Sept. 29, 2010] 

Subpart B—Fire-Protection 
Measures for Towing Vessels 

§ 27.201 What are the requirements for 
general alarms on towing vessels? 

(a) You must ensure that your vessel 
is fitted with a general alarm that: 

(1) Has a contact-maker at the oper-
ating station that can notify persons 
on board in the event of an emergency. 

(2) Is capable of notifying persons in 
any accommodation, work space, and 
the engine room. 

(3) Has installed, in the engine room 
and any other area where background 
noise makes a general alarm hard to 
hear, a supplemental flashing red light 
that is identified with a sign that 
reads: 

Attention General Alarm—When Alarm 
Sounds or Flashes Go to Your Station. 

(4) Is tested at least once each week. 
(b) You or the operator may use a 

public-address (PA) system or other 
means of alerting all persons on your 
towing vessel instead of a general 
alarm, if the system— 

(1) Is capable of notifying persons in 
any accommodation, work space, and 
the engine room; 

(2) Is tested at least once each week; 
(3) Can be activated from the oper-

ating station; and 
(4) Complies with paragraph (a)(3) of 

this section. 

§ 27.203 What are the requirements for 
fire detection on towing vessels? 

You must have a fire-detection sys-
tem installed on your vessel to detect 
engine-room fires. Any owner of a ves-
sel whose construction was contracted 
for before January 18, 2000, may use an 
existing engine-room-monitoring sys-
tem (with fire-detection capability) in-
stead of a fire-detection system, if the 
monitoring system is operable and 
complies with this section. You must 
ensure that— 

(a) Each detector, each control panel, 
and each fire alarm are approved under 
46 CFR subpart 161.002 or listed by an 
independent testing laboratory; except 
that, if you use an existing engine- 
room-monitoring system (with fire-de-
tection capability), each detector must 
be listed by an independent testing lab-
oratory; 

(b) The system is installed, tested, 
and maintained in line with the manu-
facturer’s design manual; 

(c) The system is arranged and in-
stalled so a fire in the engine room 
automatically sets off alarms on a con-
trol panel at the operating station; 

(d) The control panel includes— 
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