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§5.35 Conviction for a dangerous drug
law violation, use of, or addiction to
the use of dangerous drugs.

Where the proceeding is based exclu-
sively on the provisions of title 46,
U.S.C. 7704, the complaint will allege
conviction for a dangerous drug law vio-
lation or use of dangerous drugs or addic-
tion to the use of dangerous drugs, de-
pending upon the circumstances and
will allege jurisdiction by stating the
elements as required by title 46, U.S.C.
7704, and the approximate time and
place of the offense.

[CGD 82-002, 50 FR 32184, Aug. 9, 1985, as
amended by USCG-1998-3472, 64 FR 28075, May
24, 1999]

§5.40 Credential and merchant mar-
iner credential.

Credential means any or all of the fol-
lowing:

(1) Merchant mariner’s document.

(2) Merchant mariner’s license.

(3) STCW endorsement.

(4) Certificate of registry.

(5) Merchant mariner credential.

Merchant mariner credential or MMC
means the credential issued by the
Coast Guard under 46 CFR part 10. It
combines the individual merchant
mariner’s document, license, and cer-
tificate of registry enumerated in 46
U.S.C. subtitle II part E as well as the
STCW endorsement into a single cre-
dential that serves as the mariner’s
qualification document, certificate of
identification, and certificate of serv-
ice.

[USCG-2006-24371, 74 FR 11214, Mar. 16, 2009]

Subpart C—Statement of Policy
and Interpretation

§5.51 Construction of regulations.

The regulations in this part shall be
construed so as to obtain a just,
speedy, and economical determination
of the issues presented.

§5.55 Time limitations for service of a
complaint.

(a) The time limitations for service
of a complaint upon the holder of a cre-
dential are as follows:

(1) When based exclusively on 46
U.S.C. 7704, service shall be within 10
years after the date of conviction, or at
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anytime if the person charged is a user
of or addicted to the use of a dangerous
drug.

(2) For one of the misconduct of-
fenses specified in §5.59(a) or §5.61(a),
service shall be within five years after
commission of the offense alleged
therein.

(3) For an act or offense not other-
wise provided for, the service shall be
within three years after the commis-
sion of the act or offense alleged there-
in.

(b) When computing the period of
time specified in paragraphs (a) (2) and
(3) of this section there shall be ex-
cluded any period or periods of time
when the respondent could not attend a
hearing or be served charges by reason
of being outside of the United States or
by reason of being in prison or hos-
pitalized.

[CGD 82-002, 50 FR 32184, Aug. 9, 1985, as
amended by USCG-1998-3472, 64 FR 28075, May
24, 1999; USCG-2006-24371, 74 FR 11214, Mar.
16, 2009]

§5.57 Acting under authority of Coast
Guard credential or endorsement.

(a) A person employed in the service
of a vessel is considered to be acting
under the authority of a credential or
endorsement when the holding of such
credential or endorsement is:

(1) Required by law or regulation; or

(2) Required by an employer as a con-
dition for employment.

(b) A person is considered to be act-
ing under the authority of the creden-
tial or endorsement while engaged in
official matters regarding the creden-
tial or endorsement. This includes, but
is not limited to, such acts as applying
for renewal, taking examinations for
raises of grade, requesting duplicate or
replacement credentials, or when ap-
pearing at a hearing under this part.

(c) A person does not cease to act
under the authority of a credential or
endorsement while on authorized or
unauthorized shore leave from the ves-
sel.

[CGD 82-002, 50 FR 32184, Aug. 9, 1985, as
amended by USCG-2006-24371, 74 FR 11214,
Mar. 16, 2009]
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